LiveZilla Live Help

Sociale Media

Gesponsorde links

Muisaanwijzer kwijt? Vindt hem nu makkelijk terug. E-mailadres

 

 

 

muisaanwijzer terugvinden

 

Muis terugvinden

De computer schermen van vandaag de dag zijn bijzonder groot. Was een aantal jaar geleden een 17 inch scherm al speciaal, tegenwoordig zijn schermen van minimaal 21 inch geen uitzondering meer. Vooral nu de mediacentrums in de huiskamers opduiken is Windows Vista op een breedbeeld TV-scherm een veelvoorkomend verschijnsel.

Prachtig mooi zo een groot scherm met mediacentrum in de huiskamer maar zoals aan ieder voordeel zit ook een nadeel. Het vinden van de op het scherm kwijtgeraakte muisaanwijzer kan nog wel eens voor irritaties zorgen. Nu kan deze frustratie met een kleine ingreep tot het verleden behoren. De mogelijkheid bestaat in Windows Vista dat u de muisaanwijzer met een simpele druk op de control toets kan terugvinden. Hoe u dit instelt leest u hier beneden.

 

Het instellen van de muis

Als eerste klikken we op Start --> Configuratiescherm --> om vervolgens onder "hardware en geluiden" op "muis" te klikken


hardware en geluiden

 

In het eigenschappen scherm van de muis wat nu opent kiezen we voor het tabblad "Opties voor de aanwijzer"

 

eigenschappen-muis

 

Tenslotte vinken we de laatste regel van het tabblad aan. De regel: "Locatie van de aanwijzer weergeven als ik op CTRL druk" we klikken op toepassen en op OK. Vanaf nu zult u de muisaanwijzer niet langer meer kwijt zijn. Op het moment dat u nu op CTRL drukt zal er een korte animatie rondom uw muisaanwijzer starten.

 

Aanwijzerspoor weergeven

Als extra optie kunt u er ook voor kiezen om een aanwijzerspoor weer te geven op het moment dat u de muisaanwijzer beweegt. Dit is ook een goede manier om uw aanwijzer weer terug te vinden op uw grote plasma of LCD scherm. U zou het ook nog zo kunnen instellen dat allebei de opties actief zijn. Maar dat is geheel aan u als gebruiker van Windows Vista en maar net wat u zelf het prettigst vindt werken.

 
We hebben 369 gasten online
De inhoud van Vista Helpdesk.nl is beschermd door auteursrecht en mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming van de webmaster.
Joomla Template Design