Taakbalk Vista Afdrukken E-mailadres

 

 

 

 

Taakbalk Vista

 

Vind u het ook niet vervelend als u een aantal schermen geopend heeft dat het onoverzichtelijk wordt op uw standaard taakbalk? Ik wel en voor degene die dat ook vindt gaan we de taakbalk iets groter maken.

 

 

standaard-taakbalk

 

 

Om hem groter te maken moeten we de taakbalk als eerste even ontgrendelen en dat doen we als volgt:

1. Ga met de muisaanwijzer op de taakbalk staan en klik een keer met de rechtermuisknop het volgende scherm opent zich.

 

 

taakbalk-ontgrendelen

 

 

2. Zoals u kunt zien staat er op dit moment een vinkje voor "taakbalk vergrendelen" Haal dit vinkje weg. Zolang dit vinkje aanwezig is kunnen we geen veranderingen aan de taakbalk toepassen.

 

 

taakbalk-vergroten

 

 

3. Als u het vinkje verwijdert heeft gaat u vervolgens met uw muisaanwijzer op de rand van uw taakbalk staan. U zult zien dat het pijltje van uw muisaanwijzer verandert in een dubbel pijltje. Klik en hou de muisknop ingedrukt. Nu kunt u met een sleepbeweging naar boven de taakbalk vergroten. U zult zien dat het mogelijk is om hem zo groot te maken als het halve scherm.  Het is aan u zelf wat voor u de fijnste stand cq grootte van de taakbalk is.

 

 

taakbalk-vergroten-2

 

 

U heeft nu meer ruimte op uw taakbalk wat het stukken overzichtelijker maakt. Tevens zult u zien dat er bij de tijd in de hoek  nu ook de datum en de dag wordt aangegeven door Windows Vista.

 

5. Als u uw favoriete grote heeft ingesteld is het nu alleen nog even noodzaak om de taakbalk weer te vergrendelen. En vanaf nu surft u een stuk beter met een overzichtelijke taakbalk. En als u uw te grote taakbalk wilt verkleinen dan is het een kwestie van inplaats van naar boven, uw muisaanwijzer naar beneden te slepen. 

 
We hebben 97 gasten online
De inhoud van Vista Helpdesk.nl is beschermd door auteursrecht en mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.
Joomla Template Design