Gratis Anti Spyware getest. E-mailadres

 

 

 

Gratis Anti-Spyware getest.

Een van de grootste plagen op het Internet tegenwoordig is de spyware en scareware die overal in software en op webpagina's verstopt zit. Van Internet pagina to E-mail. Overal moet u voorzichtig zijn. Voor dat u het weet is uw computer geinfecteerd met Spyware.  En krijgt u een mededeling dat uw computer is overgenomen en op slot gezet. Zoals bij het beruchte politievirus. Een ander mooi voorbeeld is de arrestatie van een 19-jarige cracker uit Friesland die werd gearresteerd met behulp van de FBI. De jongeman had een botnet opgezet en stond op het punt om duizenden besmette computers door te verkopen aan Internet criminelen. Dus denk er niet te makkelijk over, beveiliging van je computer is en blijft belangrijk. Op de volgende pagina van de waarschuwingsdienst.nl een site van de overheid vindt u een filmpje wat precies en op aan duideljke manier uitlegt wat onder andere een botnet nou eigenijk is.


Op deze pagina gaan we de diverse gratis anti - spyware programma's eens nader bekijken. Echter een nadeel bij gratis is dat het meestal niet gecombineerd gaat met het woord goed. Een aantal uitzonderingen daar gelaten. Een ander nadeel is dat er niet zo heel veel gratis Spyware programma's op de markt zijn. De meeste gratis programma's zijn uitgeklede versies van hun commerciele alternatieven. Toch is het wel mogelijk om je computer gratis te beschermen. Hoe u ze kunt downloaden en met welke anti-spyware programma's u dit kunt is te lezen in onderstaande artikels.

 

Comodo-boclean  Comodo BOClean Anti-Malware

Dit is een beetje apart anti-malware programma. Het draait geruisloos op de achtergrond zonder waarschuwingen, popups, of ieder andere waarschuwingsmethode. De gebruikersinterface ziet er simpel uit met een minimum aan configuratie mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld geen scan now knop. Er worden geen rapporten gegeven of malware ontdekt. Toen we de eerste keer dit programma gebruikte vroegen we ons eigen af of het eigenlijk wel werkte. Dus om te testen gingen we op weg langs allerlei sites die het daglicht niet kunnen verdragen en je computer zeker zouden besmetten als je niet over de goede beveiligings methoden zou beschikken. Na onze reis langs de achterbuurten van het Internet was er nog geen kick geweest van onze Comodo BOclean Antimalware? Werkte hij wel?  Als hij niet zou werken zou onze computer nu bol moeten staan van de spyware. Om het te testen deden we een scan met Ad-aware en Spybot Search and destroy. Nou al snel werd het ons duidelijk dat we hier toch te maken hebben met een goed programma. Op onze PC werd niks door beide programma's aan vreemde software aangetroffen.  Het programma functioneert wel degelijk en houd je PC vrij van spyware. Het is dus preventie gereedschap geen gereedschap om spyware wat al op je computer aanwezig is eraf te halen. Wat ons betreft zou deze software standaard op iedere computer aanwezig moeten zijn.

 

 

Avast  Avast Home Edition 

Deze versie van Avast antivirus is een goede gratis oplossing welke een complete bescherming biedt tegen virussen. Maar ook spyware, rootkits en andere gevaarlijke software is in deze nieuwere uitvoering niet meer veilig voor deze gratis virus killer. Er zijn twee versies de professionele Editie en de Home editie. De professionele versie is niet gratis en beschikt over meer mogelijkheden. Maar allebei de versies bieden dezelfde sterke beveiliging tegen virussen en nu dus ook spyware. Het is een simpel uitvoerbaar programma en wanneer u daarvoor kiest tijdens de installatie heeft u keuze uit vele diverse zogenaamde "skins" die het uiterlijk van de software bepalen. Het speciale aan deze software is de Boot-Time scan. De software biedt de mogelijkheid op het scannen van het geheugen en harde schijven nog voor dat Vista is opgestart. Zo dat virussen, spyware en andere malware geen mogelijkheid heeft tot besmetting van uw computer. Een ander pluspunt van dit programma is de Virus Recovery Database mocht uw bestand geinfecteerd raken dan kunt u het bestand terugzetten cq recoveren met behulp van deze software. Het is een soort van systeemherstel of backup van uw bestanden. Uit onze tests komt naar voren dat Avast! 4.8 zeer goed is in het detecteren van virussen maar alleen het schoonmaken doet hij wat minder goed. In de test voor het schoonmaken van spyware deed hij niet onder voor de gerenommeerde anti spyware producten. Maar wat echt opviel was dat Avast! op een vers ge├»nstalleerd systeem spyware absoluut geen kans tot installeren gaf. Al met al een goed product voor uw pc virusvrij en nu ook nogeens spywarevrij te houden. Dit product is ook nog eens nederlandstalig te installeren. Al met al pluspunten van een scanner die gaandeweg een goede reputatie aan het opbouwen is.

 


Spyware-terminator  Spyware Terminator

De spyware terminator. De naam zegt het al het is de Arnold Schwarzenegger onder de anti-spyware programma's. Het is een van de meest robuuste anti spyware programma's die je kan vinden op het Internet. Het beschikt over real-time bescherming zonder al te veel systeem resources in beslag te nemen. We hebben dit programma uitgebreid getest en ik moet zeggen dat het zijn werk zonder meer goed doet. Zelfs zo goed dat het tot een van mijn persoonlijke favorieten is gaan behoren. Ik ga zelfs zo ver dat ik het beter vind dan de Windows Defender in bijna ieder aspect, het aantal updates,  mogelijkheden in het programma zelf, spyware detectie, en ook de snelheid van het scannen is bijzonder goed. Het enige nadeel van dit programma is dat het voor de beginnende gebruiker een nogal gecompliceerd programma is. Als beginnende gebruiker is het beter om alleen het Real-time-Shield aan te zetten. Zonder het HIPS te activeren (Host Intrusion Prevention System). Naar gelang u het programma beter leert kennen is het een goed idee om gebruik te maken van alle mogelijkheden die dit goede programma heeft. Spyware terminator zal u zonder meer helpen om uw systeem goed schoon te houden.

 

 

AVG-anti-vrus-scanner-gratis   AVG (NED) Anti-Virus/Spyware Gratis Editie 

AVG, hier hoeven we niet heel veel over te vertellen. De 2013 versie is een scanner met als grote kracht de bescherming tegen spyware en virussen. Een groot voordeel van deze gratis scanner is dat het weinig systeem resources in beslag neemt. Plus je krijgt niet om de haverklap vervelende popups om je oren. Al is het een gratis antivirus / spyware programma AVG levert toch de bescherming die op het Internet tegenwoordig zo hard nodig is.

 

 


Spybot-search&Destroy  Spybot Search & Destroy

De veteraan onder de Anti-Spyware programma's. Ondanks dat het geen real-time bescherming biedt is het toch een van de betere spyware programma's. Het heeft een immense database met meer dan 108.000 oplossingen voor uw aangetroffen spyware. Dit programma gebruiken we veel hier bij Vista Helpdesk en het heeft ons nooit teleurgesteld. Spybot is een goed programma welke het best werkt als tweede laag in uw beveiliging. Zelfs al u beschikt over een real-time bescherming tegen Spyware adviseren wij om dit programma zo nu en dan een scan te laten doen. Je weet nooit welke spyware er nog ergens in een hoekje van uw harde schijf verstopt zit. 

 Spywareblaster  SpywareBlaster 

Spyware blaster net zoals het eerste programma in onze test, de Comodo BOClean, doet het zijn werk prima als preventie tool, welke zorgt dat spyware, adware, dialers, browser hijackers, en andere ongewilde programma's geen kans krijgen op uw computer. Het verschil met Comodo is dat er geen automatische updates plaats vinden. Als u de automatische updates wilt gaan gebruiken zult u eerst moeten betalen. De user interface geeft een verouderde indruk ondanks dit doet het programma zijn werk goed. Na de reis door de achterbuurten van het Internet waren twee cookies het enige wat er aan "vervelende" software achter bleef op de Windows Vista computer.

 

 

super-anti-spyware  SUPER AntiSpyware Free Edition 

Als laatste in onze rij komt de software Super Anti Spyware aan de beurt het is de laatste in de rij maar misschien wel de sterkste spyware oplossing op dit moment. De software spoort duizenden soorten spyware, adware, malware, trojans, keyloggers, dialers, Hi-Jackers, en Worms en vele andere soorten bedreigingen op. Super Anti Spyware beschikt over een unieke en krachtige technologie en verwijdert spyware bedreigingen die andere spyware toepassingen niet kunnen verwijderen. De software scant snel en volledig uw complete computer, verwisselbare schijven, geheugen en het register op aanwezigheid van spyware. En Zoals al eerder beschreven maakt deze software spyware onschadelijk waar andere spyware cleaners falen.Tevens repareert het verbroken Internet verbindingen en uw beschadigde register met het unieke Repair System. Spyware toepassingen schakelen vaak het systeem zo uit dat de spyware niet verwijdert kan worden. Super Anti Spyware repareert en reset dit in luttele seconden zodat de spyware evengoed onschadelijk gemaakt kan worden. Diep verborgen spyware Objecten worden gedetecteerd en tenslotte verwijderd door de ultieme volledige bescherming. Gedetailleerde scan logs met de volledige informatie over gedetecteerde en verwijderde bedreigingen en hun locaties binnen uw computer maken het makkelijk om volledig overzicht te krijgen. Al met al spyware software die niet op deze pagina gemist mag worden.

Een artikel over het  testen van diverse gratis virusscanners

Heeft u last van een spyware of virus besmetting dan is de volgende link over het 

verwijderen van virussen, spyware of trojans 

 
We hebben 927 gasten online
De inhoud van Vista Helpdesk.nl is beschermd door auteursrecht en mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming.
Joomla Template Design

Deze website gebruikt cookies om websiteverkeer te analyseren, functies voor social media te bieden en advertenties te personaliseren. Ook wordt informatie over uw gebruik van de site met onze partners gedeeld voor social media, adverteren en analyse. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.

EU Cookie Directive Module Information